Ostre zapalenie trzustki

This entry was posted by on niedziela, 18 Listopad, 2012 at

W przypadku chorej trzustki najważniejsza jest dieta. Całkowicie należy odstawić alkohol pod każdą postacią oraz używki. Posiłki należy przyjmować nawet 6 razy dziennie w zmniejszonych ilościach. Z jadłospisu wykreślamy potrawy ciężkostrawne, tłuste, smażone, konserwy, dania zimne i ostre. Brak białka uzupełniamy jedząc twarożek, białko z jaj oraz pijąc jogurt i kefir.

Po konsultacji z lekarzem można przeprowadzić kurację ziołami, która bardzo często przynosi pozytywny skutek.

Skład mieszanki ziołowej:

1. Korzeń arcydzięgla – 30 g
2. Kwiat nagietka – 30 g
3. Liść mięty – 30 g
4. Ziele macierzanki – 30 g
5. Liść rozmarynu – 30g

Łyżkę ziół zalewamy szklanką wrzątku i parzymy 15 minut pod przykryciem. Przecedzony napar pijemy pół szklanki rano na czczo i pół szklanki wieczorem po kolacji. Przygotowaną mieszankę ziół wykorzystujemy do końca, robimy przerwę 3 tygodniową i kuracje powtarzamy jeszcze raz.

Możesz skorzystać również z oferty gotowych mieszanek ziołowych – mieszanka ziołowa dla chorych na trzustkę.


Incoming search terms:

  • zioła na trzustkę
  • jakie zioła na trzustkę
  • trzustka leczenie
  • trzustka zioła porady domowe
  • zioła na chorą trzustke
  • zioła na zapalenie trzustki
  • trzustka leczenie ziołami
  • leczenie trzustki ziołami
  • zapalenie trzustki leczenie domowe
  • trzustka zioła pomocne
Be Sociable, Share!

Comments are closed.